Новости

19.12.22 На 19.12.2022 во просториите на нашата болница, за јавноста беше промовирано добивањето на голем гра…

27.10.22 Во текот на вчерашниот ден во Специјализираната болница за кардиоваскуларни заболувања –Охрид,…

17.05.22 17 мај е прогласен за Светски ден на хипертензијата ( покачен крвен притисок) од страна на Светската…

30.12.21 За посветеноста и несебичното залагање во ковид кризата, стручноста, иновативноста и пред се врвнио…

28.09.21 Светскиот ден на срцето кој се одбележува секоја година на 29-ти Септември е востановен од Светската…

21.06.21 21 Јуни е значаен датум за нашата установа, но и за македонската кардиологија. Пред точно 15 г…

30.11.20  Деновиве беше промовиран проектот Cross4all – “Прекугранична иницијатива за интегр…

26.09.19 Специјализираната болница за кардиоваскуларни заболувања од Охрид, со задоволство, и оваа година е н…

17.06.19 Од денес во просториите на Специјалната болница за превенција,лекување и рехабилитација на кардиовас…

17.05.19 17ти мaј е Светски ден на хипертензијата востановен од пред 15 години и неговото одбележување има з…

07.03.19 Македонски кардиолози во Вашингтон презентираа ретки методи во областа на интервентата и клиничкат…

05.02.19 Професионалната соработка помеѓу двете најголеми кардиолошки установи-Универзитетска Клиника за кард…

31.12.18  Среќни Новогодишни и Божиќни празници!!! Од тимот на ЈЗУ Завод за превенција, лекување и рехаб…

22.10.18 На ЈЗУ Завод за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања “Св. Стеф…

07.10.18  

06.10.18 По повод одбележување на Европски ден на соработка, ЈЗУ Завод за превенција, лекување и рехабилитац…

04.10.18 По повод обележување на Европски ден на соработка, Општина Охрид и Кардиолошки центар Св. Стефан ка…

01.10.18 Кардиолошкиот Завод од Охрид, по повод Светскиот ден на срцето, што годинава се одбележува под мотот…

28.09.18 ЈЗУ Завод за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања – Охрид, и о…

24.09.18 ЈЗУ Завод за Кардиоваскуларни заболувања - Охрид на најголемиот светски конгрес за кардиологија Кар…

14.06.18 Во Заводот за кардиоваскуларни заболувања во Охрид се одржа едукативен настан на кој главен предавач…

13.06.18 Заводот за кардиоваскуларни заболувања Охрид во соработка со Универзитетска Клиника за кардиологија,…

03.06.18 ЈЗУ Завод за превенција,лекување и рехабилитација на Кардиоваскуларни заболувања Охрид активно учест…

28.05.18 Заводот за кардиоваскуларни заболувања Охрид  во соработка со Универзитетска Клиника за кардиол…

17.05.18 Во Кардиолошкиот Завод во Охрид денес се реализира акцијата за бесплатни прегледи на крвен притисок …

15.05.18 Се поголем е бројот на млади лица кои имаат висок крвен притисок-хипертензија. Раното откривање, пре…

07.05.18 IN MEMORIAM Деновиве навршуваат 5 години од  смртта на Др. Илија Пранговски, интернист и кардио…

28.12.17   Среќни Новогодишни и Божиќни празници!!! Од тимот на ЈЗУ Завод за превенција, лекување и реха…

04.10.17 Благодарница од Македонската кошаркарска федерација - судиска комисија за особен придонес во реализа…

30.09.17 ЈЗУ Завод за превенција, лекување и рехабилитација на Кардиоваскуларни заболувања-Охрид, со низа акт…

04.03.14 Мозочен се случува кога текот на крвта богата со кислород кон мозокот одеднаш е прекината. Има два в…

04.03.14 На почетокот од оваа година во издание на престижната издавачка куќа Blackwell Publishing од печат и…